Pivná turistika

Exorcista (83/100)

08.03.2021 21:44 | adrik

Dá sa povedať, že pivovar Clock z Potštejna bol hneď po pivovare Matuška, druhým priekopníkom v českej revolúcii, v ktorej hrali hlavnú úlohu vrchne kvasené pivá. Ani nespočím, koľkože sme sa napili Twistu alebo Ryšavého Zikmunda ...

#Foreign Extra Stout #Pivovar Clock

Ponuka Pyynikin Brewing Company v supermarketoch (z archívu)

07.03.2021 20:16 | adrik

Nie je žiadnym prevratným tvrdením, že v zahraničí je bežné nájsť v mnohých supermarketoch väčší výber pív z malých i veľkých pivovarov ako v niektorých tuzemských pivotékach. Aj keď sa v tomto smere u nás zopár mikrorevolúcii udialo, stále sme v tomto v plienkach. Iste, môžeme tiež diskutovať o tom, či je ešte stále možné označovať pivovary, ktoré svojou produkciou vedia zásobovať veľké obchodné reťazce, za craftové, ale nálepka craft sa dnes lepí na úplne čokoľvek. A za ďalšie, či kvantita nejde na úkor kvality.

#Red Ale #Session IPA #Porter #Pyynikin Brewing Company

S'All Good Man (83/100)

03.03.2021 20:55 | adrik

Šialení vedci z Pešte sa môžu pochváliť naozaj pestrou paletou pivných štýlov a ešte pestrejšími ingredienciami. Táto West Coast IPA (pomenovaná podľa postavičky z Breaking Bad alebo aj z vlastného sitcomu Better Call Saul) je moje zrejme prvé "čisté" pivo od nich (rozumej len zo štyroch základných surovín).

#IPA #Mad Scientist

Mango Bay (76/100)

02.03.2021 15:29 | adrik

Šialení vedci z Pešte sa môžu pochváliť naozaj pestrou paletou pivných štýlov a ešte pestrejšími ingredienciami. Napríklad aj v tomto Milkshake Pale Ale je natrepané mango a laktóza.

#Hazy Pale Ale #Mad Scientist

Monkey Temple (85/100)

01.03.2021 21:53 | adrik

Šialení vedci z Pešte sa môžu pochváliť naozaj pestrou paletou pivných štýlov a ešte pestrejšími ingredienciami. Napríklad aj v tomto bavorskom Weizenbiere je použitá vanilka.

#Weissbier #Mad Scientist